joi

Dialog imaginar

Ea te-a iubit....
Ea care ti-a stat alaturi si a crezut in tine atunci cand nimeni nu mai credea, nici macar tu!
Ea te iubea cu disperarea unui copil ce tocmai isi pierduse jucaria preferata, dar nu ai stiut s-o apreciezi. Ai facut tot ce ti-a stat in putinta s-o indepartezi, s-o respingi si s-o ai la primul semn. 
Acum te uiti la ea, o privesti si printre lacrimi amare si regrete tardive iti dai seama ce mult te-a iubit. Cearcanele ei iti spun multe, la fel si ochii ei mari si ficsi... candva te pierdeai si te regaseai in ei.
Ea te-a iubit si a indraznit sa viseze si sa isi doreasca sa imbatraneasca in bratele tale, se visa alaturi de tine pana la sfarsit. Cat de dureros si de tragic! De ce oare atata suferinta? La ce e buna ea, "dezamagirea"?

A trebuit sa alegi si pentru ea, a trebuit sa-i predai o lectie m
ult prea dura asemeni unui dascal vanitos, mult prea drastic.
Tu ai avut sufletul ei la picioarele tale asemeni unui rege ce tocmai a primit ofranda de la una din multele supuse. Pentru ea TU AI FOST TOTUL!

Te-a iertat pentru toate vorbele dureroase aruncate in nestire si-n nepasare, te-a iertat din prima zi ..
Dar intr-un sfarsit s-a recunoscut invinsa, cu capul plecat a infipt bine in pamant acel steag alb si a plecat... Acum e tarziu pentru regrete...

Ea te-a iubit mai presus de tot si decat toate. Cat de norocos ai fost si cat de putin ai apreciat iubirea pe care chiar tu candva ai chemat-o!
Ea te-a iubit, suflet obosit de atatea cautari! Acum nu-ti mai ramane decat s-o privesti in ochi, sa-i iei mainile si sa i le duci la pieptul tau, sa-i mai mangai sufletul cu o privire si cu acelasi zambet ....
Priveste-i acum ochii obositi de atatea lacrimi varsate, de atatea nopti nedormite, de-atatea ganduri ce nu i-au dat pace... pentru ca ea, ea te-a iubit!

- Lucian Pintilie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu